Yeraltı suları yani sondaj kuyularından elde edilen sular genel sular mahiyetinde olup 167 sayılı kanunun 1 numaralı maddesi uyarınca devletin hükmü ile koruma altına alınmıştır. Bu kapsamda gerçek veya tüzel kişiliklerin adlarına kayıtlı taşınmazlarda su sondaj kuyusu açtırmak istemeleri halinde yazımızın ekinde belirtilen evraklar ile şirketimize başvuru yapmaları halinde yeraltı suyu arama belgesi veya başka bir deyişle sondaj ruhsatı – kuyu ruhsatı dosyaları uzman ekibimiz tarafından hazırlanarak ilgili Devlet Su İşleri idaresinden onayları alınmaktadır. Yeraltı suyu arama belgesi yani sondaj ruhsatı başvuru sahibinin evrakları tarafımıza teslim ettiği gün içerisinde hazırlanarak ilgili idareye aynı gün teslim edilir ve ortalama 5 ile 7 gün içerisinde idare onayı alınarak başvuru sahibine dosya teslimi yapılır. Böylelikle açtırmayı planladığınız sondaj kuyularınızın yasal kullanım hakkına da kavuşmuş olursunuz. Devlet Su İşleri idaresinden sondaj ruhsatı için gerekli onaylar alınmadan sondaj çalışmalarına başlanılması, çalışmaların tamamı ile ruhsatsız gerçekleştirilmesi veya üçüncü kişilerin tarafınızı şikayet etmesi halinde 167 sayılı yeraltı suları kanunu uyarınca hakkınızda yasal işlem başlatılarak cezai yaptırımlar ile karşılaşır ve açtırmış olduğunuz kuyunun kullanım haklarını kaybedebilirsiniz.
Şirketimiz sektörde 40 yılı aşkın bilgi birikimi ve deneyimli mühendis kadrosu ile Elazığ ve çevre illerde su sondaj kuyusu yer tespiti, su arama etüdü, sondaj kuyu noktası belirlenmesi gibi arazi hizmetleri vermektedir. Su sondajı, kuyu ruhsatı ve su arama etüdü konularında Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerine hizmet veren şirketimize başvuru yaparak veya evraklarınızı mail adresimize ulaştırarak açtırmayı planladığınız su sondaj kuyularınız için profesyonel mühendis kadromuzdan teknik destek alabilirsiniz.
Açtırmayı planladığınız sondaj kuyularının arazide jeoloji mühendislerimiz tarafından su arama etüdünün yapılması, sondaj noktasının belirlenmesi ve ortalama sondaj derinliğinin tespit edilmesi halinde sondaj çalışmaları için yapacağınız harcamaların boşa gitmesini engellemiş olacak ve arazinizde en verimli noktada en verimli suyu elde etmiş olacaksınız. Şirketimiz Elazığ ve çevre illerde çok sayıda kamu, tüzel ve gerçek kişiye su arama etüdü yaparak sondaj noktası belirleme hizmeti vermiş ve yörenin en derin sondaj kuyularını açarak insanların sulama, içme, kullanma ve sanayi için ihtiyacı olan suya kavuşmasını sağlamıştır.
Elazığ kuyu ruhsatı – elazığ sondaj ruhsatı başvurusu için gereken evraklar;
1. Taşınmaza ait tapu fotokopisi
2. Taşınmaza ait güncel tapu kayıt örneği (webtapu üzerinden temin edilecek)
3. Başvuru sahibinin kimlik fotokopisi
Tüzel (şirket vb.) kişilikler için yukarıda yer alan evraklara ek olarak aşağıda yer alan evraklar gereklidir
1. İmza sirküsü
2. Vergi Levhası
3. Su İhtiyaç Belgesi (Ticaret Sanayi Odası’ndan temin edilecek)
4. Ticaret ve Sanayi Odası Sicil Kayıt Sureti
devamını okuKUYU RUHSATI VE SU ARAMA ETÜDÜ ÇALIŞMALARIMIZ
Kuyu Ruhsatı – Yeraltısuyu Arama Belgesi nedir, neden gereklidir?
Sondaj projelerinde arazinizde gerekli çalışmayı yapabilmek, açılan kuyu üzerinde hak sahibi olabilmek ve kuyuyu ihtiyaçlarınız doğrultusunda işletebilmek için Devlet Su İşleri tarafından onaylanmış, belirli bir formatta hazırlanan belgelere kuyu ruhsatı adı verilir.
Arama ve kullanma ruhsatı adı altında düzenlenen bu ruhsatlar kuyunuzun açılması ve tamamlanması işlemlerinin sorumlu bir mühendis kontrolünde yapıldığının göstergesidir. Yine kuyu ruhsatları, açılan kuyunun uygun proje koşullarında optimum verim dikkate alınarak gerçekleştirildiğini göstermektedir.
Sondaj Ruhsatı alınmadan da sondaj kuyusu açılabilir mi?
Derinliği ve çapı her ne kadar olursa olsun, ruhsat alınmadan kuyu açmak yasaktır. Derinliği 10 MT.’den küçük kuyular, sığ ya da keson kuyu olarak adlandırıldığından bu kuyuları açmak ve işletmek için de artık keson kuyu ruhsatı alınmaktadır. Derinliği 10 MT.’den fazla olan kuyular için ruhsat alınmadan yapılan çalışmalar kaçak kuyu statüsüne girdiğinden, bu kuyular görevliler tarafından veya herhangi bir ihbar sonucunda tespit edilip para cezası ve (kuyu sondaja kapalı saha sınırları içerisinde ise) kuyunun kapatılması işlemlerine tabi tutulmaktadır.
Sondaj ve artezyen kuyusu Yeraltısuyu Arama Belgesinin süresi ne kadardır?
Sondaj veya Artezyen Kuyusunun açılması işlemi arama belgesi alındıktan sonra başlanır. Bu belgenin geçerlilik süresi 1 yıldır. Bu süre içinde kuyuların açılması gerekir. Şayet 1 yıl içinde açılamadı ise, bağlı oldugu DSİ bölge müdürlüğüne yazılı bir dilekçe ile başvurup, bu sürenin 1 yıl daha uzatılmasını talep edebilirsiniz. Uzatılan bu sürenin sonunda da kuyu açılamadı ise, alınan arama belgesi iptal edilir.
Kaçak Kuyu: Arama ruhsatı olmadan açılmış kuyulardır. Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün görevlilerinin tespiti halinde kuyu DSİ tarafından kapatılır. Kapatma masrafları kuyu sahibinden alınır ve ayrıca yerel yönetimler tarafından kuyu sahibi idari para cezasına çarptırılır. Bu nedenle varolan kaçak kuyu için DSİ tarafından kapatılmadan önce Kullanma ruhsatı düzenlenerek varolan kuyunun kapatılması önlenebilir ve böylece kapatma işlemlerinden doğan masraflardan da kurtularak, kuyu sahibinin sadece yerel yönetimin kendisine keseceği cezayı ödeyerek daha az zarar etmesi sağlanabilir.
Sondaj Kuyu Ruhsatı Almak için gerekli işlemler ve belgeler nelerdir?
Açılacak bir su sondajı kuyusu için öncelikle Teknik Sorumlu statüsündeki bir Jeoloji Mühendisi ile işbirliği yapılır. Proje koşulları ve diğer teknik detaylar karşılıklı mütalaa edilir.
Bu aşamadan sonra temin edilmesi gereken bilgi ve belgeler aşağıdaki gibidir:
1. Mülkiyet sahinin kimlik fotokopisi ve mülkiyet sahiplik belgesi (Tapu)
2. Yer altı suyu Arama Belgesi için hazırlanarak D.S.İ.’ye verilecek proje (Sorumlu Mühendis tarafından
hazırlanarak işveren tarafından imzalanır).
3. Sondaj kuyusuna ait arazi koordinatları (Sorumlu Mühendis tarafından belirlenir).
4. Yakın mesafelerde bulunan sondaj kuyusu, sığ kuyu, akarsu, dere, kaynak, maden suyu ve diğer su kaynaklarının bilgisi (Sorumlu Mühendis tarafından belirlenir).
6. Sondaj Lokasyonunu gösteren yer bulduru haritası (Sorumlu Mühendis tarafından yapılır).
7. Sondaj kuyusu ön proje formatı (Sorumlu Mühendis tarafından hazırlanır).
8. Sondaj Lokasyonunu içeren 1/25.000’lik Jeoloji haritası (Sorumlu Mühendis tarafından
temin edilir).
9. Sondaj yapılacak sahaya ait Hidrojeolojik Etüt (Sorumlu Mühendis tarafından yapılır).
YERALTI SUYU ARAMA BELGESİ – KUYU RUHSATI İLE İLGİLİ RESMİ KANUN İÇERİĞİ
Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 20.7.1961, No : 5/1465
Dayandığı Kanunun Tarihi :16.12.1960, No :167
Yayımladığı R. Gazetenin Tarihi : 8.8.1961, No :10875
Yayımladığı Düsturun Tertibi : 4, Cildi:1, S. 2975
Tüzüğün maksadı:
Madde 1-167 sayılı Yeraltı Suları hakkındaki Kanunun tatbikatı, aynı kanunun 20 nci maddesi gereğince hazırlanan bu tüzük hükümlerine göre yürütülür.
İşletme sahaları:
Madde 2 – Yeraltı suyu işletme sahalarının sınırları ve karakteristikleri Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce tâyin ve tespit edildikçe, gerekli Bakanlar Kurulu Kararı alınmak üzere keyfiyet Bayındırlık Bakanlığına intikal ettirilir. Çıkacak karara göre Yeraltı Suyu İşletme Sahaları” DSI tarafından Resmi Gazete ile ve ayrıca mahallerinde çıkan gazetelerle, gazete çıkmayan yerlerde de mutat vasıtalarla ilân olunur.
EI ile açılan kuyular :
Madde 3 – a) Satıh alüvyonları içinde kazma, kürek, varyoz ve baramin gibi el kazısı aletleri ile kazılan her derinlikteki kuyularla, ilk su tabakası içinde en çok 10 metre derinliğe kadar, en çok 100 milimetre çapında boru çakılarak açılan kuyular, el ile açılan kuyu sayılır.
b) EI ile açılan kuyulardan en çok faydalı ihtiyaca yetecek kadar su çekilebilir. Yeraltı suyu deposu bu ihtiyacı karşılayamayacak durumda ise, deponun normal verimi kadar su alınması gereklidir.
c) Artezyen sahalarda el ile açılan kuyular teknik yönetmelikte belirtildiği şekilde tercih ve teçhiz edilir. Artezyen yapan kuyulardan faydalı ihtiyaçtan fazla su alınmasını önleyecek tarzda ilgilinin gerekli bütün tedbirleri alması ve bu hususta DSİ ce yapılacak tavsiyeleri yerine getirmesi mecburidir.
Belge alınması gerekli kuyular :
Madde 4 – a) Belge alınarak açılacak kuyu derinlikleri DSI tarafından bölge bölge tespit edilerek Bakanlar Kurulunun tasvibinden sonra ilân olunur.
b) Yeraltı suyu araştırmaları ilerledikçe yeraltı suyu deposunun korunması bakımından zaruret hasıl olursa, (a) fıkrasında tespit ve ilân olunan derinlikler yer yer değiştirilir ve
Bakanlar Kurulunun tasvibi alınmak suretiyle yeni kuyu derinlikleri ilân olunur.
AŞAĞIDAKİ SAYFAYI AYRI Bİ SAYFA YAPALIM
ELAZIĞ KUYU RUHSATI ve SU ARAMA ETÜT ÇALIŞMALARI
Yeraltı suyu arama çalışması yani diğer isimleri ile su etüdü, sınırları belirlenmiş bir bölgede yeraltı suyunun varlığını araştırmaya yönelik olarak son teknoloji cihazlar yardımı ile gerçekleştirilen bilimsel çalışmalardır.
Arazide gözleme dayalı yapılan jeolojik çalışmalar ile cihazlar vasıtası ile alınan ölçümler ofiste çeşitli veri işlem aşamalarından geçirilerek yeraltı modellemesi yapılır. Yapılan tüm bu hesaplamalar uzman mühendislerce yorumlanarak, yerin elektrik direncine dayalı arazinin jeolojini de kapsayan yeraltı araştırma raporları oluşturulur.
Su arama etüdü yapılması düşündüğünüzün aksine sizi yüklü bir maliyetten kurtarır. Etüt yapılmaksızın sondaj kuyusu açılarak su çıkmaması halinde yaptığınız yatırım tamamen boşa gidebilir. Maksimum su veriminin elde edileceği kuyu lokasyonu jeolojik araştırmalar, hidrojeolojik çalışmalar sonucunda belirlenir ve su sondaj kuyusunun projesi bu verilere göre hazırlanır.
Bu kapsamda ileri teknoloji ürünü olan su arama cihazlarımız ve meslekte 40 yıllık deneyimimiz ile Elazığ ili ve çevre illerde açtırmayı planladığınız sondaj kuyularınız için bizlerle aşağıda yer alan irtibat numaralarından bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
GSM : 05325077899 OFİS: 04242330033
Elazığ su sondaj kuyusu, Elazığ kuyu ruhsatı, Elazığ artezyen ruhsatı, Elazığ su arama, Elazığ su etüdü, Elazığ su kuyusu, işleriniz için
devamını okuŞirketimiz başta Devlet Su İşleri bünyesinde inşaa edilen çok sayıda baraj ve gölet gibi su yapısına ait enjeksiyon işleri olmak üzere, karayolları, devlet demir yolları gibim kurumların ve çok sayıda hidroelektrik santralin enjeksiyon işlerini kusursuz bir şekilde tamamlamıştır.
Enjeksiyon; çimento, harç, bentonit veya çeşitli organik – inorganik kimyasal maddelerin kaya kütlesindeki süreksizliklere ve/veya zemin boşluklarına basınç altında doldurulmasıdır.
Kullanım amacına bağlı olarak,
· Boşluk doldurma Enjeksiyonu (dolgu – kontak enjeksiyonu)
· Sağlamlaştırma enjeksiyonu (konsolidasyon enjeksiyonu)
· Geçirimsizlik perdesi (perde enjeksiyonu)
olmak üzere genel anlamda bu üç enjeksiyon işlemi, kayada ve zeminde çeşitli tekniklerle açılan enjeksiyon deliklerinden yapılmaktadır. Birçok büyük ve küçük yapının oturacağı temel zemininin iyileştirilmesini uygun yapmak, en önemli sorunlardan biridir. Aşırı yüklerin geleceği ve yeraltısuyunu tutacak olan temel, doğal durumuyla yetersiz ise, bulunan eksiklikler düzeltilip kayayı ve/veya zemini iyileştirmek olasıdır. Temelde bulunan ve erişilemeyen boşluk ve çatlaklara, su+çimento veya diğer kimyasal malzeme karışımları, belirli bir basınç altında
enjekte edilerek;
· Temelin taşıma gücü artırılır,
· Sızmalar ya tamamen önlenir ya da en az düzeye indirilir,
· Hidrostatik kaldırma basınçları önlenmiş olur.
Enjeksiyon uygulamalarında hazırlanacak çimento enjeksiyonu karışımının;
· Enjekte edildiği ortama kolay yayılım göstermesi (karışım taneciklerinin ince olması),
· Karışımın katılaşma (priz) zamanlarının kolaylıkla kontrol edilebilmesi,
· Dayanımlarının yüksek olması,
· Düşük hidratasyon ısısına sahip olması,
· Karışımdan sonra segregasyon olmaması,
· Karışım hazırlama zamanının az olması,
· Enjeksiyon karışımının maliyetinin düşük olması ve
· Sağlık koşullarını olumsuz yönde etkilememesi gereklidir.
Enjeksiyonun yapıldığı alanlara göre geliştirilmiş enjeksiyon tipleri ve seçimi ile enjeksiyon yöntemlerinin uygulanmasına karar verebilmek için konunun ayrıntılı olarak irdelenmesi ve
amacına uygun enjeksiyon yapılması daha ekonomik olacak ve daha güvenilir sonuçlar verecektir.
ELAZIĞ FORE KAZIK UYGULAMALARI
Fore kazık, zemin içerisine dairesel kesitli bir delgi açılması ve bu delgi içerisine kazık donatısı ve beton dökülmesi şeklinde yapılan zemin iyileştirme (zemin güçlendirme) uygulamasıdır. Firmamız Elazığ ilinde meydana gelen deprem sonrasında çok sayıda binanın zemin iyileştirme işleri kapsamında fore kazık uygulamasını gerçekleştirmiştir.
devamını okuMALATYA FORE KAZIK UYGULAMALARI
Fore kazık, zemin içerisine dairesel kesitli bir delgi açılması ve bu delgi içerisine kazık donatısı ve beton dökülmesi şeklinde yapılan zemin iyileştirme (zemin güçlendirme) uygulamasıdır. Firmamız Malatya ilinde çok sayıda binada zemin iyileştirme işleri kapsamında fore kazık uygulamasını gerçekleştirmiştir.
devamını okuKastamonu il sınırları içerisinde yapımı devam eden Kırık Barajı’nın göl alanında kalacak olan Kastamonu-Çankırı karayolunun ortalama 6.0 kilometrelik kesimi için inşa edilmesi planlanan yeni güzergaha ait karotlu temel araştırma sondaj kuyuları şirketimiz tarafından açılmıştır. Sondaj çalışmalarına paralel olarak presiyometre deneyleri yapılmıştır. Proje güzergâhı üzerinde kitle hareketi riskine sahip bölgelerde, açılan sondaj kuyularına inklinometre boruları yerleştrilerek zamana bağlı inklinometre okumaları yapılmıştır. Sondaj ve deney çalışmalarında görev alarak projenin sözleşmede belirlenen sürelerden önce eksiksiz ve kusursuz tamamlanması için özveriyle çalışan personelimize teşekkürü bir borç biliriz.
devamını okuMalatya – Kahramanmaraş karayolu üzerinde Adabağ İnşaat’ın yüklenicisi olduğu Erkenek Tüneli inşaatı kapsamında 12 metre çapında 1800 metre uzunluğunda 2 tüpten oluşan karayolu tünelleri içerisinde 43.000 metre enjeksiyon delgisi yapılmıştır. Sondaj ve enjeksiyon çalışmalarında görev alarak projenin sözleşmede belirlenen sürelerden önce eksiksiz ve kusursuz tamamlanması için özveriyle çalışan personelimize teşekkürü bir borç biliriz.
devamını okuAfyonkarahisar ili Sultandağı ilçesi sınırları içerisinde Uluova İnşaat’ın yüklenicisi olduğu Doğancık Göleti inşaatı kapsamında 9105 metre perde ve kapak enjeksiyon kuyuları açılmış, açılan kuyulara toplam 5.510 metreküp enjeksiyon şerbeti basılmıştır. Enjeksiyon uygulaması şirketimizce başarıyla tamamlanmıştır. Sondaj ve enjeksiyon çalışmalarında görev alarak projenin sözleşmede belirlenen sürelerden önce eksiksiz ve kusursuz tamamlanması için özveriyle çalışan personelimize teşekkürü bir borç biliriz.
devamını okuSiirt ili Pervari ilçesi sınırları içerisinde yapımı Statkraft – Yüksel İnşaat ve İlci İnşaat tarafından devam eden Çetin Barajı inşaatı kapsamında 8 metre çapında, 1.500 metre uzunluğunda 2 tüpten oluşan derivasyon tünellerinde 5.000 metre kontak enjeksiyon sondajıi 25.000 metre konsolidasyon enjeksiyonu sondajı olmak üzere toplam 30.000 metre delgi yapılmış açılan kuyulara toplam 15.000 metreküp enjeksiyon şerbeti basılmıştır. Enjeksiyon uygulaması şirketimizce başarıyla tamamlanmıştır. Sondaj ve enjeksiyon çalışmalarında görev alarak projenin sözleşmede belirlenen sürelerden önce eksiksiz ve kusursuz tamamlanması için özveriyle çalışan personelimize teşekkürü bir borç biliriz.
devamını okuElazığ il sınırları içerisinde yer alan Kapıaçmaz Göleti enjeksiyon sondajları kapsamında gölet temelinde perde enjeksiyonu ve kapak enjeksiyonu sondaj kuyuları açılarak gerekli enjeksiyon uygulaması şirketimizce başarıyla tamamlanmıştır. Sondaj ve enjeksiyon çalışmalarında görev alarak projenin sözleşmede belirlenen sürelerden önce eksiksiz ve kusursuz tamamlanması için özveriyle çalışan personelimize teşekkürü bir borç biliriz.
devamını okuUşak il sınırları içerisinde yer alan Kırca Göleti enjeksiyon sondajları kapsamında gölet temelinde ve derivasyon kondivisinde perde enjeksiyonu ve kapak enjeksiyonu sondaj kuyuları açılarak gerekli enjeksiyon uygulaması şirketimizce başarıyla tamamlanmıştır. Sondaj ve enjeksiyon çalışmalarında görev alarak projenin sözleşmede belirlenen sürelerden önce eksiksiz ve kusursuz tamamlanması için özveriyle çalışan personelimize teşekkürü bir borç biliriz.
devamını okuUşak il sınırları içerisinde yer alan İlyaslı Göleti enjeksiyon sondajları kapsamında gölet temelinde perde enjeksiyonu ve kapak enjeksiyonu sondaj kuyuları açılarak gerekli enjeksiyon uygulaması şirketimizce başarıyla tamamlanmıştır. Sondaj ve enjeksiyon çalışmalarında görev alarak projenin sözleşmede belirlenen sürelerden önce eksiksiz ve kusursuz tamamlanması için özveriyle çalışan personelimize teşekkürü bir borç biliriz.
devamını okuAfyon il sınırları içerisinde yer alan Kırca Göleti enjeksiyon sondajları kapsamında gölet temelinde perde enjeksiyonu ve kapak enjeksiyonu sondaj kuyuları açılarak gerekli enjeksiyon uygulaması şirketimizce başarıyla tamamlanmıştır. Sondaj ve enjeksiyon çalışmalarında görev alarak projenin sözleşmede belirlenen sürelerden önce eksiksiz ve kusursuz tamamlanması için özveriyle çalışan personelimize teşekkürü bir borç biliriz.
devamını okuArtvin il sınırları içerisinde yer alan Demirözü Barajı derivasyon tünelleri kontak enjeksiyonu ve derz enjeksiyonu sondajları açılması ve enjeksiyon uygulamaları şirketimizce başarı ile tamamlanmıştır. Sondaj ve enjeksiyon çalışmalarında görev alarak projenin sözleşmede belirlenen sürelerden önce eksiksiz ve kusursuz tamamlanması için özveriyle çalışan personelimize teşekkürü bir borç biliriz.
devamını okuDenizli il sınırları içerisinde yer alan Akalan Barajı derivasyon tüneli kontak enjeksiyonu, konsolidasyon enjeksiyonu, bağ enjeksiyonu ve baraj temelinde perde enjeksiyonları ile kapak enjeksiyonu sondajları açılarak enjeksiyon uygulamaları şirketimizce başarılı bir şekilde sonuçlandırılmıştır. Sondaj ve enjeksiyon çalışmalarında görev alarak projenin sözleşmede belirlenen sürelerden önce eksiksiz ve kusursuz tamamlanması için özveriyle çalışan personelimize teşekkürü bir borç biliriz.
devamını okuSiirt il sınırları içerisinde yer alan Çetin Barajı derivasyon tünelleri kontak enjeksiyonu, konsolidasyon enjeksiyonu, bağ enjeksiyonu ve derz enjeksiyonu sondaj kuyuları açılması ve enjeksiyon uygulamaları şirketimiz tarafından başarılı bir şekilde devam etmektedir.
devamını okuAdıyaman ili Gölbaşı ilçesi sınırları içerisinde yapılacak olan Gemciler HES projesine ait Jeolojik Jeoteknik etüd çalışmaları şirketimiz tarafından tamamlandı.
devamını okuMalatya Hekimhan da yapılacak olan SOFULAR H.E.S ‘e ait Jeoteknik etüd sondajları, Jeolojik haritalama ve rapor çalışmaları ile mühendislik hizmetleri şirketimiz tarafından tamamlanmıştır.
devamını okuT.C KARAYOLLARI 12. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ – Erzurum – Rize karayolu 70. Km Dallıkavak geçidinde yapılacak olan Dallıkavak Tüneli güzergah etüdleri şirketimiz tarafından tamamlanmıştır.
devamını okuZiraat Bankası Elazığ Şubesi yeni hizmet binası inşaatı Mini kazık ve Öngermeli Ankrajlı İksa sistemine ait işler şirketimiz tarafından tamamlanmıştır.
devamını okuGÜVEN İNŞAAT TAAH. TİC.VE SAN. A. Ş. taahhüdünde bulunan “TUNCELİ
(MERKEZ) ATIKSU ARITMA TESİSİ VE KISMİ KANALİZASYON İNŞAATI”
şantiyesindeki FORE KAZIK işi şirketimiz tarafından tamamlanmıştır.
Çemişgezek- Tunceli karayolu Çemişgezek şehir geçişi heyelanlı
bölgesinde 3300 mt. heyelan sondajı ve perde enjeksiyonları şirketimiz
tarafından tamamlandı.
Şirketimiz T.C Ulaştırma Bakanlığı Kara Yolları Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğü hudutları içerisinde kalan ve STY İnşaat Turizm Tic. ve San. Ltd. Şti’nin ana yüklenici olduğu yapımı devam eden Malatya-Kayseri Devlet Yolu’nun Karahan Tüneli mevkiinde heyelana maruz kalan bölgede zemin güçlendirme amacıyla 50.000 metre jet groutıng2 kolon oluşturma işi tamamlanmıştır.
devamını oku